
Norm Fazlası Öğretmenlere Yolluk ve Ek Promosyon Ödemesi Yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan norm fazlası öğretmen atama kılavuzuna göre norm fazlası olarak tespit edilmiş öğretmenlerin tercihleri 9 ve 12 Ocak tarihleri arasında alındı. alınan tercihlerin ardından sonuçların 13 Ocak tarihinde açıklanacağı yayınlanan kılavuzu da ifade edilmişti.
Norm fazlası olarak ataması yapılan öğretmenlerin ilçe dışında bulunan okullara gerçekleştirilecek olan atamalarının ardından yolluk ödemesi yapılacak. Yapılacak olan yolluk ödemeleri öğretmenlerin tayinlerinin çıktığı ilçenin uzaklığına göre ödenecektir.

Öte yandan farklı bir ilçeye giden öğretmenlerin maaş anlaşmalarını da değişecek olmasından ötürü yeni atanmış oldukları ilçenin maaş anlaşmasına tabi olacaklarından dolayı promosyon ödemesi almaları gerekiyor. Öğretmenlere yapılacak olan promosyon ödemeleri kalan promosyon süresi dikkate alınarak hesaplanacaktır.
Toplamda iki ödeme birden yapılacak
Bu durumda norm fazlası olarak adlandırılan öğretmenlere toplamda 2 adet ödeme yapılmış olunacak. Ödemelerin en geç Mart ayına kadar öğretmenlerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin